MICROTOPPING TAFELS

Handgemaakte tafels met een afwerking in Microtopping zijn een unieke en stijlvolle toevoeging aan elk interieur.

Microtopping is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor personalisatie en aanpassing aan uw specifieke wensen. Een van de voordelen van microtopping is dat het een duurzame afwerking is. Het is water- en vuilafstotend door de unieke eindlaag die wij aanbrengen op de tafels, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. Bovendien is microtopping bestand tegen UV-straling, waardoor het niet snel verkleurt of vervaagt. Onze op maat gemaakte tafels met een afwerking van microtopping zijn ook een esthetisch aantrekkelijke keuze. Microtopping is beschikbaar in een brede waaier van kleuren, van een rustieke greige kleur tot een moderne roze look, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de stijl van de kamer of het gebouw. Onze tafels worden in diverse vormen gemaakt, zowel rond, ovaal als rechthoekig of organische vormen zijn mogelijk. Indien u een eigen design aanlevert kunnen wij deze ook voor u vervaardigen. Alles is mogelijk bij ons! Bij het maken van handgemaakte tafels met een afwerking van microtopping, wordt er veel aandacht besteed aan detail en kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en de tafels worden met de hand afgewerkt om een perfecte afwerking te garanderen. Bovendien worden de tafels op maat gemaakt, zodat ze precies aansluiten bij uw specifieke wensen. U kan een keuze maken tussen onze collectie of zelf iets op maat laten maken. Wij passen ons aan aan uw noden en wensen. Microtopping is niet alleen geschikt voor tafels, maar ook voor tal van andere toepassingen, zoals aanrechtbladen, vloeren, wanden, trappen enz. Omdat het een dunne coating is, kan het worden aangebracht op bestaande oppervlakken, wat het perfect maakt voor renovatie- of verbouwingsprojecten.

Microtopping: De nieuwste trend in handgemaakte tafels

 • Op maat gemaakt.
 • Naadloos resultaat.
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Onbeperkt kleurenpalet.
 • Unieke en warme uitstraling.
 • Oneindig veel mogelijkheden.
 • Waterdicht en vuilafstotend.

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Handgemaakte op maat gemaakte tafels zijn een prachtig stuk meubilair dat kan worden gebruikt in elke ruimte van uw huis. Deze tafels zijn uniek en speciaal ontworpen voor uw specifieke stijl en eisen. Er zijn verschillende soorten stijlvolle design tafels beschikbaar, waaronder eetkamertafels, bijzettafels, salontafels, koffietafels, bureau's, consolestafels en meer die wij afwerken met een betonlook coating Microtopping genaamd. Elke tafel is uniek en kan worden ontworpen om aan de uw specifieke eisen te voldoen. Bijvoorbeeld, een eetkamertafel kan worden ontworpen met uitklapbare zijpanelen voor extra zitplaatsen, of een bureau kan worden ontworpen met op maat gemaakte opbergruimte, of een salontafel kan in een eigen geschetste vorm worden gemaakt.

HET PROCESS - VAN IDEE TOT EINDPRODUCT

Het proces van het laten vervaardigen van een handgemaakte meueblstuk begint met het bespreken van de stijl en de specificaties die u voor ogen heeft. We beslissen samen de vorm, de juiste afmetingen, stijl en kleur. Het resultaat is een prachtig stuk meubilair dat precies aan uw wensen voldoet.

UNIEKE TAFELONTWERPEN MET MICROTOPPING

 • Tafelblad: rond, ovaal, vierkant, rechthoek, organisch, etc.
 • Tafelpoten: rond, vierkant, ovaal, rechthoek, etc.
 • Tafelhoeken: halve cirkel, rechte hoeken of afgeronde hoeken.
 • Afmetingen: Hoogte tafel, dikte blad, breedte tafel, afmetingen van de poten, etc
 • Kleinte tafels en grote tafels en alles tussenin.

ONDERHOUD MICROTOPPING TAFELS

U moet een Microtopping tafel op dezelfde manier onderhouden als een natuurstenen tafel omdat het een product is op kalkbasis.
 • Gebruik geen zure reinigingsproducten Antikal, Cillit Bang, javel of azijn.
 • Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met citroen of andere soorten zuren.
 • Gebruik een neutrale allesreiniger, groene zeep of onze aanbevolen producten om te reinigen.
 • Laat water niet te lang op de tafel staan om kalkvlekken te voorkomen.
 • Pas op met citroensap en andere zure fruitsappen. Reinig deze vlekken gelijk met veel water en maak goed droog.

VORMEN EN AFMETINGEN

Rechthoekige tafelbladen

Een rechthoekige blad is praktisch en tijdloos. Dit blad wordt het meest gebruikt voor eettafels, maar je kan met een rechthoekig blad ook perfect je eigen salontafel maken. De rechthoek is bij uitstek ook een goede vorm voor je eigen bureau of werkblad. Een multifunctionele vorm voor bijna iedere toepassing. De rechthoekige vorm past bij elk type interieur. Niet helemaal fan van recht-toe-recht-aan? Maak dan jouw tafelblad toch iets specialer door te kiezen voor afgeronde hoeken. Je kan ook kiezen om aan een kant een halve cirkel te maken zodat je de tafel tegen een muur kan schuiven met een zijde.
Richtlijnen minimale maten rechthoekige eettafelbladen:
- 4 personen: 140 x 90 cm
- 6 personen: 220 x 90 cm
- 8 personen: 280 x 90 cm

Ovale tafelbladen

Ovale tafels zijn ideaal in grote of langwerpige ruimtes. Een ovale tafel oogt compacter dan een langwerpige hoekige tafel. Een ovaal tafelblad vind je het vaakst terug bij eettafels, maar je kunt deze vorm natuurlijk ook gebruiken voor een salontafel.
Richtlijnen minimale maten ovale eettafelbladen:
- 4 personen: 180 x 90 cm
- 6 personen: 220 x 90 cm
- 8 personen: 300 x 90 cm

Vierkante tafelbladen

Een vierkant tafelblad is opvallend en uniek, omdat de meeste mensen toch vaak kiezen voor een standaard rechthoekige vorm. Het feit dat de eettafel vierkant is, geeft je de mogelijkheid een ruimte anders in te delen dan je met een rechthoekige of ronde tafel zou doen. Een vierkant blad kan je natuurlijk ook ideaal gebruiken voor je salontafel.
Richtlijnen minimale maten vierkante eettafelbladen:
- 2 personen: 80 cm
- 4 personen: 120 cm

Ronde tafelbladen

Een rond tafelblad is net als het ovale blad een minder formeel blad. Dit zorgt voor veel gezelligheid! Het voordeel aan een rond blad is dat er geen scherpe hoeken zijn om aan te stoten. Ronde bladen worden veel gebruikt voor eettafels, het is een fijne vorm wanneer je een oneven aantal personen hebt. Maar ook voor salontafels en bijzettafels doet de ronde vorm het goed. We ontwerpen ook halfronde bladen. Deze vorm biedt zich bij uitstek voor bijvoorbeeld een mooi bureau, gezellige eettafel of klein bijzettafeltje wat je tegen de muur plaatst.
Richtlijnen ronde eettafelbladen:
- 2 personen: 100 cm
- 3 personen: 110 cm
- 4 personen: 120 cm

>> Bekijk onze realisaties

>> Keer terug naar het overzicht